12 Mesos 12 Histories

Gener:

Eldia 7 de l'any 1990 a Itàlia, La Torre inclinada de Pisa es tanca a el públic per primera vegada en 800 anys, enmig de l'especulació que la seva estructura està a punt de desplomar-se. Des de la seva construcció en sòl tou com campanar de la catedral al segle XII, la Torre va començar a inclinar-se.

Febrer:

A l'any 1906 a la Gran Bretanya és bota el major i més Ràpid cuirassat de l'món amb 161 metres d'eslora, el "HMS Dreadnought", el qual suposa un gran Avanç en la tecnologia naval.

Març:
Lany 1945 comensa Segona Guerra mundial: els russos prenen la ciutat de Dantzig

Abil
L'1 d'abril de 1939 finalitza la Guerra Civil Española.Y en resum va ser un conflicte de forces polítiques per la lluita de poder a Espanya. Va ser portat pel Generalísimo de Francisco Franco, que va sacsejar Europa entre els anys 1936 i 1939 en aquest any va començar la Segona Guerra Mundial.

Maig:
El 25 de maig Argentina commemora el seu fet fundació: la Revolució. El dia en què la Primera Junta pàtria va posar a l'virrei nomenat pel govern d'una Espanya que havia estat envaïda per Napoleó Bonaparte. Però, a més del naixement de la Nació, altres fets històrics van transcórrer durant en aquesta mateixa data.


Juny:
 El 22 de juny de 1633, Galileu, per por de ser cremat a la foguera per heretgia, va rebutjar davant la Inquisició la teoria que la Terra girava al voltant de Sol. Segons alguns testimonis, just després d'abjurar, va pronunciar per a si mateix la seva famosa frase "E pur si muove" ( "I no obstant això, es mou").


Juliol:
 El dia 4 de Juliol La sonda Pathfinder de la NASA es posa en la superfície de Mart

Agost:
El 123 d'agost de l'any 1947 Pakistan s'independitza del Regne Unit

Setembre:
L'1 de setembre de l'any 1985 es troben a uns 4000 m de profunditat restes de l'Titanic, enfonsat a l'oceà atlàntic a l'xocar amb un iceberg la nit de l'14 a l'15 abr 1912

Octubre:
El 22 d'octubre de l'any 1859 Espanya declara la guerra al Marroc davant els freqüents incidents que es vénen succeint a les places sota sobirania espanyola i per les humiliacions a l'escut nacional a Ceuta.

Novembre:
El 6 de desembre de 2016 Donald Trump es torna president

Desembre:
El 25 de desembre de 1642 va néixer el físic anglès Isaac Newton, que amb el seu llibre 'Philosophiae Naturalis Principia Mathematica' establir les seves tres lleis de el moviment i la seva observació de la gravitació universal

Comentarios

Entradas populares